Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Μαύρη Αγορά Σκύλων
Μεγάλη Επιχείρηση στη Γερμανία


Από τη Michaela Schiessl

Οι χαμηλότερες τιμές αγοράς κουταβιών από την Ανατολική Ευρώπη οδηγούν τους Γερμανούς να στρέφονται εκεί για να βρουν ένα σκύλο. Συχνά όμως, οι χαμηλές τιμές στην εισαγωγή σκύλων σημαίνουν και ... διάφορες αρρώστιες ή προβλήματα συμπεριφοράς και μάλιστα αρκετά ζώα ενίοτε πεθαίνουν μέσα σε λίγες μέρες. Οι Οργανισμοί Ευημερίας των Ζώων προσπαθούν να αναχαιτίσουν αυτό το εμπόριο...



Το κείμενο εξηγεί αναλυτικά πώς γίνεται το εμπόριο σκύλων , μέσω αυτοκινήτων , συνήθως βαν, με τα κλουβάκια των σκύλων μέσα. Μιλάει για παζάρια κουταβιών στα σύνορα Γερμανίας Πολωνίας στην τιμή των 35, 42, 50,60 ευρώ και για τα θύματα της μαφίας σκύλων από την Ανατολική Ευρώπη (Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία κ.λπ.) όπου γίνεται εκτροφή για την «επιχείρηση» αυτή, η οποία αξίζει εκατομμύρια. Το Internet βοηθάει πολύ το εμπόριο σκύλων.
Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που πολλοί οργανισμοί , όπως οι European Animal and Nature Protection (ETN), TASSO και League against Animal Abuse (BMT), ονόμασαν το 2010 "χρονιά καταπολέμησης του λαθρεμπορίου σκύλων". Τα σκυλιά υποφέρουν , διότι μεταφέρονται παράνομα , σε κακές συνθήκες , χωρίς αερισμό, ανεμβολίαστα, χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά της ΕΕ, χωρίς ηλεκτρονικά τσιπάκια .
Επιπλέον, οι επιθεωρητές εθελοτυφλούν συχνά και κοιτάζουν από την άλλη πλευρά, μιας και τα καταφύγια ζώων δεν έχουν τη δυνατότητα να χωρέσουν επιπλέον ζώα.
Υπολογίζεται ότι οι Γερμανοί ξοδεύουν 5 εκατομμύρια το χρόνο για τα σκυλιά τους. Αλλά όταν οι Γερμανοί αγοράζουν παράνομα εισαγόμενα , συνειδητοποιούν πόσο πιο ακριβά θα τους στοιχίσουν αυτά στη συνέχεια, καθώς ανακαλύπτουν τους εμετούς και τη διάρροια στα χαλιά τους από τις αρρώστιες.
‘Εχει διαπιστωθεί δε ότι όλο και περισσότεροι Γερμανοί εμπλέκονται πλέον στο εμπόριο σκύλων.
Ο μόνος τρόπος να εμποδιστεί αυτό το λαθρεμπόριο είναι η ενεργοποίηση μεγαλύτερων ελέγχων και αυστηρότερων ποινών.
Όμως, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται αυτό να αποτελεί πολιτική βούληση της Ευρώπης.


http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,699228,00.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Όμως, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται αυτό να αποτελεί πολιτική βούληση της Ευρώπης."

Εδώ δεν μπορούν να συμφωνήσουν να πάρουν μέτρα για τις σφαγές των φαλαινών, για το περιβάλλον, για τα ζώα που εξαφανίζονται, για το κλίμα που αλλάζει εξαιτίας της μόλυνσης....
θα νοιαστούν για τα αδέσποτα που μεταφέρονται σαν άσκημα τυλιγμένα πακέτα;;;
Είναι ντροπή για όλους που δεν σκεφτόμαστε το μέλλον και το ότι θα αφήσουμε στα παιδιά μας μια στεγνή και ερημοποιημένη γη, για να ζήσουν.
Άνθρωποι είμαστε, μια ζωή έχουμε.
Δεν θα ζήσουμε για πάντα......
Ας σκεφτούμε λίγο τις πράξεις μας και το τι εικόνα θα αφήσουμε πίσω μας.....
Αννίτα Κ.