Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι ιδιοκτήτες του ελέφαντα "Anne" θα διωχθούν

Γνωστή υπόθεση βίας κατά ελέφαντα τσίρκο

Γνωστή είναι από την αρχή του χρόνου η ιστορία του ελέφαντα Anne , για τα βασανιστήρια που πέρασε από τους ιδιοκτήτες της και τον υπάλληλό τους. Οι ιδοκτήτες διώκονται για πρόκληση ανώφελου πόνου στο ζώο, κάτι που είναι εμφανές και στο video που κυκλοφόρησε...



Η υπόθεση προκάλεσε οργή ​, όταν διεθνείς υπερασπιστές των Ζώων κυκλοφόρησαν ένα βίντεο που δείχνει τον ελέφαντα που ξυλοκοπήθηκε και χτυπιόταν με την τρίαινα.

Η ιστορία της Anne ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2011, όταν η ADI διεξήγαγε επί 3 εβδομάδες έρευνα για τον ελέφαντα. Εκείνη την εποχή που γυρίστηκε το video, ο εργαζόμενος για τον ιδοκτήτη, Bobby Roberts , ασκούσε ξυλοδαρμό, ενώ κλώτσαγε την Anne και την τρύπαγε με τρίανια επί 48 φορές.
Το κοινό ήταν συγκλονισμένο για το υλικό του video και η ADI ήταν αποφασισμένη να πάρει την Anne σε ασφαλές μέρος με την αναμονή αποφάσεων από τη δικαιοσύνη.

Η οργάνωση είχε αγωνιστεί πολλές φορές για την Anne και με αγωγές κατά των ιδιοκτητών του τσίρκο, Bobby και Moira Roberts.
Στα 58 του, ο ελέφαντας αυτός ήταν το μεγαλύτερο και παλαιότερο ζώο που εργαζόταν σε τσίρκο στην Ευρώπη. Τώρα ζει ευτυχισμένος στο Longleat Safari Park στο Wiltshire, στην Αγγλία.


Την περασμένη εβδομάδα η Εισαγγελική Υπηρεσία συμφώνησε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει την υπόθεση καθώς και την ποινική δίωξη κατά του ζεύγους Ρόμπερτς. Ο Διευθυντής της Εισαγγελίας δήλωσε ότι θα αναλάβει την υπόθεση, λόγω του «δημόσιου ενδιαφέροντος».

Την Anne έφερε αρχικά το ζεύγος Roberts από τη Σρι Λάνκα στη δεκαετία του 1950. Ο υπάλληλος ο οποίος κακοποιούσε και χτύπαγε τον ελέφαντα διέφυγε στην πατρίδα του, στην Ανατολική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: