Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

2.500 σκύλοι beagle απελευθερώνονται και σώζονται από τα πειράματα


Οι περισσότεροι ήταν 3-8 μηνών και προορίζονταν για επιστημονικά εργαστήρια

Δύο χιλιάδες πεντακόσιοι σκύλοι ράτσας beagle που προορίζονταν για επιστημονικά πειράματα διασώθηκαν και ελευθερώνονται από το εκτροφείο Green Hill στη Βόρεια Ιταλία. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εκτροφείο έπρεπε να είχε κλείσει , καθυστέρησε για κάποια νομική εκκρεμότητα και έτσι από σήμερα ξεκίνησε η απελευθέρωση και η μεταφορά των 2.500 σκύλων, η οποία θα ολοκληρωθεί...
σε 10 ημέρες.
Το ευχάριστο είναι πως ήδη υπάρχουν ήδη 2.000 αιτήσεις για υιοθεσίες των beagles , καθώς η ανακοίνωση έγινε από την Ιταλική Δασονομία. Μίλησαν για σκυλάκια 3-8 μηνών, πολλά δε ήταν σε εγκυμοσύνη λόγω της συνεχούς παραγωγής σκύλων για επιστημονικά πειράματα. Στην προετοιμασία κλεισίματος της φάρμας αυτής - ιδιοκτησίας της πολυεθνικής εταιρίας Marshall Farms - έγινε επιθεώρηση την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα η Αστυνομία δήλωσε ότι πως 3 στελέχη της εταιρίας θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία κακοποίησης ζώων.
Ωστόσο, ο κίνδυνος να επιστρέψουν τα σκυλάκια στο εκτροφείο υπάρχει, διότι η εν λόγω εταιρία έκανε έφεση στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με το PetPardonsNews, το εκτροφείο αποτελείται από 5 κτίρια όπου 2.500 σκύλοι διαβιούσαν, κλεισμένοι σε μικρά κλουβιά, χωρίς φυσικό αέρα και φως. Οι σκύλοι αποτελούσαν απλά μια "βιομηχανική παραγωγή" πριν σταλούν στα εργαστήρια πειραμάτων , ενώ η εταιρία αυτή στέλνει "πειραματόζωα" σε όλο τον κόσμο.
Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται μετά από σειρά πολλών διαμαρτυριών για την απελευθέρωση των 2.500 σκύλων. Ας ελπίσουμε , λένε όλοι, να κλείσει οριστικά το εκτροφείο Green Hill και να μπει τουλάχιστον εκεί ένα τέλος στα μαρτύρια των ζώων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: