Σελίδες

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι βασανίζουν οι κυνηγοί τα αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους

Κυνηγός ανέβασε «εκπαιδευτικό» βίντεο στο facebook

Από τον σύλλογο «Φίλοι των Ζώων Δράμας» ενημερωθήκαμε για το βίντεο που ανέβασε σήμερα το πρωί στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κυνηγός Γιώργος Κ., ο οποίος όπως δηλώνει μεγάλωσε στο Νικηφόρο Δράμας. Στο βίντεο απεικονίζεται ένα κυνηγόσκυλο να επιτίθεται και να δαγκώνει ξανά και ξανά ένα αγριογούρουνο. Η μάχη ανάμεσα στα ζώα...
δεν γίνεται στο δάσος κατά τη διάρκεια του κυνηγιού αλλά προφανώς σε μια αυλή ή σ’ έναν περιφραγμένο πλακόστρωτο χώρο. Κάτι που σημαίνει ότι το σχετικά μικρό σε μέγεθος αγριογούρουνο προφανώς αιχμαλωτίστηκε και αφέθηκε ως θήραμα στον σκύλο. Η κακή ανάλυση της εικόνας δεν μας βοηθά να δούμε τι γίνεται στο τέλος αλλά αυτό είναι μάλλον αυτονόητο. Οι κυνηγοί, που ποικιλοτρόπως παλεύουν να μας πείσουν ότι προσφέρουν κοινωνικό έργο με τις δραστηριότητες τους, συνηθίζουν να κρατούν αιχμάλωτα νεαρά αγριογούρουνα που έχουν πιάσει αφού προηγουμένως έχουν σκοτώσει τα ενήλικα θηλυκά προκειμένου πάνω σε αυτά να εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους. Το θέαμα είναι αποκρουστικό, αφού το αγριογούρουνο ουρλιάζει και τινάζεται για να ξεφύγει από τα δόντια του σκυλιού και σκορπίζει στον τοίχο αίματα. Ο άνθρωπος που τραβάει το βίντεο και όσοι είναι παρόντες αν είναι και άλλοι παρόντες προφανώς και θαυμάζουν το θέαμα βλέποντας το ζώο να υποφέρει, να αιμορραγεί, να βασανίζεται.
Οι «Φίλοι των Ζώων Δράμας» απευθύνθηκαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλοντας τον βασανισμό του ζώου, γιατί αυτό δεν είναι κυνήγι ούτε είναι μια πράξη που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του κυνηγιού είναι ξεκάθαρο βασανιστήριο. Θυμίζουμε άλλωστε ότι απαγορεύεται η δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο με κακοποιημένα, σκοτωμένα ζώα, ή θηράματα εκτός και αν αυτό γίνεται για εκπαιδευτικό σκοπό. Κάτι που σε αυτή την περίπτωση δεν συμβαίνει.
Δείτε εδώ το σοκαριστικό βίντεο το οποίο είναι ιδιαιτέρως σκληρό. Φυσικά έχουμε κρατήσει όλα τα στοιχεία του συγκεκριμένου κυνηγού προκειμένου να τα στείλουμε και εμείς στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012 Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16 που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός. β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».
www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: