Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γερμανοί "ζωόφιλοι" με "ενδιαφέρον" και "δράση" για τα αδέσποτα της Ελλάδας

Ζωοφιλία ή εμπόριο ψυχών για να γεμίζουν τσέπες ; Το εμπόριο αδέσποτων σκύλων και η παράνομη κερδοσκοπική διακίνηση με άγνωστη την κατάληξή τους, δεν θα πάψει να απασχολεί την επικαιρότητα, γιατί δυστυχώς συνεχίζεται στο όνομα της "ζωοφιλίας" με το πρόσχημα πάντα της "υιοθεσίας" στο εξωτερικό, σε χώρες όπου επίσης περισσεύουν τα αδέσποτα. Έρχονται στην Ελλάδα αρκετοί γερμανοί "ζωόφιλοι" και ενδιαφέρονται για τα αδέσποτά μας και δραστηριοποιούνται , με τη διαφορά ότι οι καταγγελίες αναφέρουν κατά καιρούς την εξαφάνιση πολλών ζώων και την αποστολή τους στη Βόρεια Ευρώπη. Αναδημοσιεύουμε ένα παλαιότερο θέμα που προέκυψε το 2010 στα Μέγαρα και δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης, το οποίο αναφέρεται σε κύριο γερμανικής καταγωγής που διακινούσε από τότε αδέσποτα σκυλιά από την Ελλάδα προς τη Γερμανία και τη Δανία, με συνεργάτες φυσικά στη χώρα μας. Μας το έστειλε αναγνώστης μας μαζί με τη σημερινή σελίδα του κυρίου αυτού στο facebook και τη συνέχεια της δράσης του στην Ιρλανδία σήμερα. Ακολουθούν τα δημοσιεύματα και τα σχόλια δικά σας :
Δ. Μεγαρέων: «Αδέσποτα» και… περιφρονημένα
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 21:57

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι και κτηνοτρόφοι στην περιοχή Κοκκιναρέα του δήμου Μεγάρων, καθώς τα δεκάδες σκυλιά που κυκλοφορούν αδέσποτα, όπως οι ίδιοι μας καταγγέλλουν, εισβάλλουν τόσο μέσα στα σπίτια, όσο και στα κτήματά τους προκαλώντας ζημιές και καταστροφές στις περιουσίες τους, τρομοκρατώντας ταυτόχρονα τα μικρά παιδιά.

 «Τα αδέσποτα σκυλιά τα οποία γυρίζουν ελεύθερα δεξιά και αριστερά… φιλοξενούνται σε ένα κτήμα στην περιοχή Κοκκιναρέα από τον περασμένο Απρίλιο. Σκάβουν τα χωράφια μας, όταν τα ποτίζουμε, προκειμένου να βρουν να πιουν λίγο νερό, ενώ μπαίνουν και μέσα στις αυλές μας, τις οποίες αναγκαστήκαμε να περιφράξουμε. Συγχρόνως, επιτίθενται σε όποιον προσεγγίζει την εν λόγω περιοχή, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που για την συγκεκριμένη κατάσταση έχουν γίνει και μεγάλοι καυγάδες μεταξύ των κατοίκων και του ανθρώπου που τα μαζεύει εδώ», μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο 83χρονος, Ιωάννης Σχινάς, ένας από τους κατοίκους της περιοχής, ο οποίος κάθε φορά που πηγαίνει στο χωράφι του παίρνει επιπλέον μέτρα προστασίας για να αποφεύγει την επαφή του με τα αδέσποτα σκυλιά.
«Επιτακτική είναι η ανάγκη περίφραξης του περιβάλλοντα χώρου που φιλοξενεί αυτά τα ζώα», μας δήλωσε ένας ακόμη κάτοικος του δήμου Μεγαρέων, ο κ. Γιώργος Δρένης, που μένει σε ένα μικρό αγροτόσπιτο, μόλις 50 μέτρα από το κτήμα όπου διαμένει ο ηλικιωμένος, ο οποίος έχει αναλάβει την φροντίδα των εν λόγω σκυλιών.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Δρένης, τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την κατάσταση είναι πολλά, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Τον Απρίλιο κάλεσα την άμεσο δράση για τα σκυλιά, και κατέγραψαν το συμβάν. Αλλά επί της ουσίας δεν έγινε τίποτα. Κάθε δύο τρεις μέρες που πήγαινα εκεί τα σκυλιά μου επιτίθεντο, ενώ πλέον δεν μπορώ να πάω ούτε στα κτήματά, ούτε στο σπίτι μου. Αναγκάστηκα να το περιφράξω με πλέγμα για να μην μπαίνουν μέσα. Φέρναμε εργάτες για να μαζέψουν τα χωράφια και μόλις οι άνθρωποι κάθονταν να φάνε, τα σκυλιά πεινασμένα τους ορμούσαν». Για αδιαφορία από πλευράς πολιτείας, έκανε λόγο ο κ. Δρένης, καθώς όπως μας είπε αν και ο ίδιος έχει στραφεί κατά παντός υπευθύνου ζητώντας βοήθεια, κανείς μέχρι σήμερα δεν εχει ενδιαφερθεί πραγματικά, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων: «50 με 60 σκυλιά φιλοξενούνται εκεί κάτω από συνθήκες ακατάλληλες. Ο ιδιοκτήτης τους θεωρώ πως δεν μπορεί να τα φροντίσει επαρκώς, ενώ γνωρίζω αρκετούς κατοίκους που έχουν αφήσει εκεί τα σκυλιά τους για να τα φροντίζει, τροφοδοτώντας τον με απλά με ζωοτροφές».
Ο κ. Βαγγέλης Λαουτάρης, στον οποίο ανήκει και το συγκεκριμένο κτήμα και το οποίο διαθέτει στον άνθρωπο που έχει αναλάβει να φροντίζει αυτά τα σκυλιά, μας τόνισε σχετικά με το ζήτημα: «Αποφάσισα να φιλοξενήσω εδώ τον κ. Πίτερ, αφενός γιατί αγαπώ τα σκυλιά και αφετέρου γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο φτωχό και ηλικιωμένο που δεν είχε που να πάει. Σκυλιά προϋπήρχαν στο χώρο, αλλα όταν ήρθε ο κ. Πίτερ, αυτά αυξήθηκαν. Οι άνθρωποι που έχουν αφήσει εδώ τα σκυλιά τους, του φέρνουν τροφές, ενώ και ο κ. Πίτερ τα συντηρεί από την πενιχρή σύνταξή που παίρνει. Όλα τα σκυλιά εδώ είναι ιδιόκτητα και δεν υπάρχουν αδέσποτα. Του έχω ζητήσει και εγώ επανειλημμένα να περιφράξει το χώρο και μάλιστα τον προειδοποίησα πως θα φύγει αν δεν το κάνει».
Στον αντίποδα, εμείς εντοπίσαμε και ρωτήσαμε τον κ. Πίτερ Γκίσεν, στο κτήμα που φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή Κοκκιναρέα, ενώ ο ίδιος μας εξήγησε για ποιούς λόγους κρατά αυτά τα ζώα στην περιοχή, αλλά και γιατί δημιουργούνται πολλά προβλήματα στους κατοίκους από την παρουσία τους.
«Αγαπώ τα σκυλιά και θα έδινα τη ζωή μου για αυτά. Τα φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ. Ο λόγος που δεν έχω κάνει ακόμα την περίφραξη, είναι γιατί δεν έχω τα χρήματα. Επιπλέον, πολλά σκυλιά έχουν δηλητηριαστεί τους τελευταίους μήνες από φόλες που έριξαν κάποιοι ασυνείδητοι, προκειμένου να τα εξοντώσουν».
Γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, η κα Έλεν Γουίν, ιδιοκτήτρια κυνοκομείου στα Μέγαρα, γνωρίζει καλά τον κ. Γκίσεν αλλά και τα ζώα που φιλοξενεί στο εν λόγω κτήμα, καθώς ουκ ολίγες φορές τα έχει επισκεφθεί και με δικά της χρήματα τα έχει εμβολιάσει, στειρώσει και ταΐσει. «Είμαι εξαγριωμένη με την στάση του κ. Γκίσεν, που δεν τα προστατεύει περιφράσσοντας το χώρο του. Για εμένα είναι εξίσου συνυπεύθυνος για το θάνατό τους, με εκείνον που έριξε τις φόλες». Σημειωτέον, ότι η κα Γουίν λειτουργεί το μοναδικό νόμιμο κυνοκομείο στην περιοχή, το οποίο εδώ και χρόνια στεγάζει σκυλιά αδέσποτα, κακοποιημένα, άρρωστα, τυφλά, με δυσπλασίες και κινησιακές δυσκολίες, ανήμπορα να επιβιώσουν από μόνα τους. Η ίδια με την βοήθεια του συντρόφου της, τους προσφέρουν απλόχερα όση αγάπη και στοργή, τους στέρησαν οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι δεν δίστασαν απλά να τα πετάξουν σε κάποιο σκουπιδότοπο.

http://www.attikipress.gr/16643/d-megarewn-adespota-kai-perifronhmena



Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010
ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ "ΖΩΟΦΙΛΟΣ" ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΑΡΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΦΡΙΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
 Ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα ΑΤΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της 29ης Οκτωβρίου 2010 θα μάς απασχολήσει στις επόμενες γραμμές.
Στην σελίδα 26 της εν λόγο εφημερίδας ένα άρθρο σχετικό με τα αδέσποτα υπογράφεται από την κ. Γιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε ένα κτήμα στην περιοχή Κοκκιναρέα στο οποίο αυτή την στιγμή φιλοξενούνται περίπου 15 σκυλιά ενώ στο παρελθόν υπήρχαν εκεί πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και όπως αναφέρει ο Γερμανός που διαμένει εκεί και τα φροντίζει, αρκετά έχουν ταξιδέψει για την Κρήτη και απο εκεί στο εξωτερικό.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά στην γνωστή κ. Έλεν Γουίν και στο κυνοκομείο της. Η κ. Γουίν ως η μόνη που διαθέτει νόμιμο κυνοκόμειο αλλά και ως γνώστης του θέματος παραχώρησε συνέντευξη στην δημοσιογράφο.
Αυτό που παρουσιάζεται στο άρθρο σαν πρόβλημα είναι ότι ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος και τα ζώα επιτίθενται σε γείτονες. Μάλιστα έχουν κατατεθεί και μαρτυρίες περίοικων. Επίσης αρκετά έχουν φολιαστεί.
Αυτό που βεβαιώνουμε από δική μας έρευνα και δεν αναφέρεται είναι ότι στο κτήμα αυτό φιλοξενείται ένας Γερμανός 68 ετών, αλκοολικός και με ψυχολογικά προβλήματα.

Η κ. Γουίν επικοινώνησε μαζί μας και μάς ενημέρωσε σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα με όσα λέει στο megara press το κτήμα δεν στερείται χώρων περιφραγμένων και η ίδια βοηθά με κάθε τρόπο στην φροντίδα κάποιων ζώων.

Οι φωτογραφίες είναι από το κτήμα και μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Η εσκεμμένη "αδιαφορία" του Γερμανού στις προειδοποιήσεις και τις απειλές ότι τα περιπλανώμενα σκυλιά θα φολιαστούν οδήγησε 13 από αυτά στον φρικτό θάνατο. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης, που είναι Έλληνας αλλά όχι Μεγαρίτης, είχε ενημερωθεί από την υγειονομική υπηρεσία της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής για την κατάσταση που επικρατούσε και ότι όφειλε να λάβει μέτρα. Επίσης ο ιδιοκτήτης είχε προειδοποιηθεί και για τις φόλες.
Μία τρομακτική και παράλληλα αληθινή πραγματικότητα είναι το εμπόριο ζώων σε όλες τις ανεπτυγμένες και μή κοινωνίες. Θα ήταν ψέμματα αν δεν παραδεχόμασταν αυτήν την κατάσταση. Το εμπόριο είναι παράνομο και ο νόμος είναι σαφής. Ο Γερμανός αποδέχεται οτι παρανομεί διότι ο ίδιος δηλώνει μπροστά σε κόσμο ότι αποστέλλει ζώα μικρής ηλικίας (προφανώς αδέσποτα) στο εξωτερικό και ως επι το πλείστον στην Γερμανία και στην Δανία. Ποιοί είναι οι συνεργάτες του Γερμανού; Ποιός περισυλλέγει και του παραδίδει αυτά τα αθώα πλάσματα;
Η ασφάλεια Μεγάρων γνωρίζει όλα τα παραπάνω και αναζητά τον υπερήλικα αλκοολικό που συχνάζει στον Αϊ Γιάννη τον Χορευτάρα και δημιουργεί τακτικά προβλήματα μαλώνοντας μεθυσμένος και υβρίζοντας και συκοφαντώντας μεταξύ άλλων την κ. Γουίν και τον κτηνίατρο κ. Παπαθανασίου.

http://megara-press.blogspot.gr/2010/11/blog-post_2684.html


Η σελίδα του κυρίου Πήτερ Γκάισεν : https://www.facebook.com/furangels.abroad.1?fref=ts

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν κάθονται στ αβγα τους οι γερμανοι και στην χωρα τους και να μην ξαναπατησουν εδω ; που πανε να μας εξαθλιωσουνε και να μας κανουνε δουλους τους ταχα για να μας σωσουνε; θελουνε να σωσουνε ταχα και τα ζωα μας ; που πανε σεξουαλικα με τα ιδια τους τα σκυλια οι ανωμαλοι και ολα τα αδεσποτα που μαζευουνε τα πανε σε πειραματα και ζωοτροφες ; ολος ο κοσμος ξερει τι κανουνε. δεν θελουμε το ενδιαφερον τους ουτε για μας ουτε για τα σκυλια μας. ο καθενας να κυταξει τη χωρα του. φτανει με τους σωτηρες. φτααααανει

Ανώνυμος είπε...

H ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΚΡΕΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ Η ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΣΟΥΝ ΤΗ ΓΟΥΝΙΤΣΑ ΤΟΥΣΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΚΑΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΤΑ ΤΟΥΣ Η ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Η ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΖΩΑ Η ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΔΔΔ