Σελίδες

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σκιές στον … «παράδεισο»

Η Γερμανία δεν είναι ο «παράδεισος» των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων ζώων συντροφιάς δεκάδων χωρών.

Το διοικητικό δικαστήριο χαρακτήρισε πρόσφατα τις αποστολές στη χώρα από ομάδες καλής μεταχείρισης των ζώων "μετακινήσεις εμπορικού χαρακτήρα" 

Υπάρχουν αδέσποτα ζώα στη Γερμανία ; Όχι θα βιαστούν να πουν κάποιοι, μόνο και μόνο γιατί δεν τα βλέπουν στους δρόμους να περιφέρονται. Και όμως υπάρχει και εκεί υπερπληθυσμός αδέσποτων σκύλων και γατών. Πολλά εγκατελειμμένα ζώα βρίσκονται στα πάρκα και στα δάση, έξω από σούπερ μάρκετ ή σε αυτοκινητόδρομους, λόγω οικονομικών συγκυριών ή ανεύθυνων ιδιοκτητών που τα αφήνουν άρρωστα , αδύνατα, νηστικά , κτυπημένα ή μεγάλα σε ηλικία . Τι γίνονται ; Μαζεύονται όλα με μεγάλη ταχύτητα από το οργανωμένο κράτος και κλείνονται ... στα καταφύγια της χώρας . Κάθε πόλη και κάθε χωριό έχει καταφύγιο ζώων συντροφιάς λένε οι Γερμανοί, ενώ αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αδέσποτων ζώων και έχει εξαντληθεί η χωρητικότητα των καταφυγίων. Είναι ένας από τους λόγους που διατυπώνεται επίσημα από το γερμανικό κράτος, από μεγάλους ζωοφιλικούς οργανισμούς μέσω των ιστοσελίδων τους και από αποτελέσματα ερευνών η γνωστή πλέον ένσταση για τη μεγάλη ανεξέλεγκτη εισροή αδέσποτων ζώων συντροφιάς από χώρες όπως είναι η Κροατία , Ιταλία , Σερβία, Μολδαβία, Ιρλανδία, Ινδία, Ρωσία, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ισπανία, Πολωνία, Κύπρος, Αφρική… Έτσι κι αλλιώς, οι απόψεις διίστανται για το κατά πόσον χώρες της Βόρειας Ευρώπης μπορούν να απορροφήσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα ζώα συντροφιάς που ταξιδεύουν κάθε χρόνο συνήθως παράνομα από αυτές τις χώρες, μέσω οργανώσεων προστασίας ζώων για «να βρουν σπίτια». Είναι γνωστό ότι αυτή η διαδικασία καταγγέλλεται επίσημα από πολιτικούς Ευρωπαϊκών κρατών ως κερδοφόρα επιχείρηση εκμετάλλευσης των ζώων. Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι γίνονται τα ζώα που δεν υιοθετούνται ποτέ και πόσο κρατιούνται , εφόσον καθημερινά εισρέουν εκατοντάδες νέα άλλα . Ουδείς δίνει απάντηση ή έχει στοιχεία και οι ίδιοι οι Γερμανοί δηλώνουν πως τα ζώα εξαφανίζονται . Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία επιμένουν χωρίς επαρκή στοιχεία και εξηγήσεις πως πρόκειται για "σωτηρία των ζώων". Το επίκεντρο των αποστολών εγκατελειμμένων κατοικίδιων για "υιοθεσίες" είναι η Γερμανία, η οποία χαρακτηρίζεται από τα δίκτυα αποστολών των ζώων ως "παράδεισος" για τα ζώα, όχι όμως από τους ίδιους τους Γερμανούς. Ας δούμε πρώτα την κατάσταση στη Γερμανία και τι λένε  εκθέσεις και οι έρευνες των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων : «Η Γερμανία έχει υπερπλήρη καταφύγια εγκατελειμμένων κατοικίδιων, αλλά έχει οργάνωση και ελέγχει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων της ξεκαθαρίζοντας το πλεόνασμα με ευθανασίες» Δεν υπάρχουν στατιστικές με στοιχεία και αριθμούς για τα καταφύγια, τα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες ούτε για τις κακοποιήσεις των ζώων . 


Εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις με πολλούς ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στη Γερμανία έχει επιδεινωθεί δραματικά για πολλά ζώα , τόσο που εκφράζονται φόβοι πως σύντομα θα υπάρχει και εκεί πρόβλημα. Ήδη έχει δημοσιευτεί και κατατεθεί έκθεση για όλες αυτές τις έρευνες, με τίτλο «Σκιές στον παράδεισο». Παρά το γεγονός ότι υπάρχει νόμος για την προστασία των ζώων , διατυπώνονται πολλά ερωτήματα καθώς κατά το γερμανικό δίκαιο τα ζώα αντιμετωπίζονται ως «πράγματα» και η δολοφονία τους αναφέρεται ως «ζημιά». Στον γερμανικό νόμο παραμένουν αδιευκρίνιστα πολλά θέματα για τα ζώα και γίνονται παραβιάσεις. Στην καλή μεταχείριση των ζώων , βάσει του νόμου, εμπλέκονται ειδικές διατάξεις, ποινικός κώδικας, αστικός κώδικας και άλλοι κανονισμοί και νομικές ρυθμίσεις που περιπλέκουν την ερμηνεία και την εφαρμογή της νομοθεσίας. Να σημειωθεί δε ότι πολλά αδικήματα που αφορούν κακοποιήσεις ζώων δεν καταγγέλλονται… Φυσικά υπάρχουν καταγγελίες για δολοφονίες και κακοποιήσεις ζώων στα μέσα ενημέρωσης , οι οποίες πρώτα ερευνώνται και εξαρτάται από τα media αν και πώς θα τις προβάλλουν. Ένα παράδειγμα είναι μία πρόσφατη καταγγελία του εκδότη περιοδικού κατοικίδιων , Jens Biekehör, στο κανάλι Vox σε ειδικό πρόγραμμα για τα ζώα – στις 31.3.2012 – όπου "350.000 κυνηγοί σκοτώνουν ετησίως 40.000 σκυλιά και 350.000 γάτες - με μοιραίες συνέπειες για τα κατοικίδια ζώα και τους ιδιοκτήτες τους" . Ο γερμανικός Κυνηγετικός Σύλλογος (DJV) διαμαρτυρήθηκε για αυτό το είδος της προπαγάνδας. Οι αριθμοί που αναφέρονται κρίθηκαν εντελώς αβάσιμοι και έχουν ταξινομηθεί ως «εκτιμήσεις από ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων." Ποια είναι η πραγματικότητα ; Στη Γερμανία, υπάρχουν σήμερα πάνω από δύο εκατομμύρια άγριες γάτες. Αυτά τα γεγονότα αγνοούνται παντελώς , όπως και η απειλή των ξένων ειδών από αδέσποτους σκύλους και γάτες. Θα ήταν εύκολο για τον διευθυντή του VOX να ερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Ήδη το 2002, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος είχε διαπιστώσει ότι η εγχώρια γάτα είναι "ένα από τα πιο σημαντικά ζημιογόνα είδη στη Γερμανία για το περιβάλλον, ειδικά για τα ωδικά πτηνά. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι, ειδικά στον τομέα της καλλιέργειας και εκτροφής έχουν «συλλάβει» δύο εκατομμύρια αδέσποτες γάτες και σκύλους στη Γερμανία κατά μέσο όρο , ένα εκατομμύριο κουνέλια και λαγούς και περισσότερα από έξι εκατομμύρια πουλιά. Αυτό προκαλείται από ανεύθυνους ιδιοκτήτες κατοικίδιων και κυνηγούς. Για την προστασία της άγριας ζωής, οι πυροβολισμοί των «άγριων αδέσποτων ζώων» θεωρούνται από το νόμο ως προαιρετικοί. Κάθε κοινότητα είναι υπεύθυνη στο κυνήγι με αυτές τις προδιαγραφές.
Στη Γερμανία, εξάλλου, εξαφανίζονται κάθε χειμώνα χιλιάδες γάτες. Αυτά τα ζώα δεν έχασαν ή βρήκαν ένα νέο σπίτι. Eξαφανίστηκαν για το τρίχωμά τους , για τον κλάδο της γούνας! Μπορεί ο νόμος να το έχει απαγορεύσει, αλλά ποιος δίνει λογαριασμό ;



Η Γερμανία ως επίκεντρο εισροής αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Πρόσφατα καταγγέλθηκαν στη Γερμανία παράνομες εισαγωγές αδέσποτων από την Κροατία . Δεκάδες χιλιάδες αδέσποτοι σκύλοι και γάτες μπήκαν λαθραία στη χώρα από την Κροατία κατά τη διάρκεια των ετών 2007-2011. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τα περισσότερα καταφύγια ζώων της Κροατίας συνδέονται με γερμανικές «οργανώσεις προστασίας ζώων» ή και ιδιωτικά με συγκεκριμένα πρόσωπα, για να εξάγουν αδέσποτα κατοικίδια και η σύνδεση γίνεται απευθείας μέσω διαδικτύου. Από τη στιγμή που όλα αυτά τα αδέσποτα μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ζώα τυχαίας πηγής», θα μπορούν να πωλούνται νόμιμα για πειράματα σε εργαστήρια. Η έρευνα με τα πειράματα σε ζώα διεξάγεται σε πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές, φαρμακευτικές εταιρείες, αγροκτήματα, στις εγκαταστάσεις της άμυνας και σε εμπορικές διαδικασίες που παρέχουν τις δοκιμές σε ζώα ως υπηρεσία προς τη βιομηχανία. Αυτό περιλαμβάνει τη βασική έρευνα, όπως η γενετική, αναπτυξιακή βιολογία, τη συμπεριφορά και την εφαρμοσμένη έρευνα, όπως η βιοϊατρική έρευνα, τη μεταμόσχευση, τον έλεγχο των ναρκωτικών, τοξικολογικές εξετάσεις. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των «τυχαίας πηγής» σκυλιών και γατών, τα οποία χρησιμοποιούνται στην έρευνα, είναι μικρός και μειώνεται, ένα είναι σημαντικό, το ότι οι έμποροι μπορούν να έχουν οφέλη από την απόκτηση των σκύλων και γατών από μια ποικιλία πηγών πριν από τη μεταπώληση για την έρευνα. Ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων από την Κροατία προς τη Γερμανία (Αυστρία, Ιταλία) που συνδέονται με τη δικαιολογία πως τα περιμένει ένα ωραίο ζεστό σπίτι, συλλέγονται σε διάφορους χώρους και στη συνέχεια προσφέρονται προς πώληση μέσω της online διαφήμισης σε ιστοσελίδες. Πρόκειται για πωλήσεις με τιμή : 240-380 ευρώ ανά σκύλο και μέχρι 180 ευρώ ανά γάτα. Δεν δίνονται ποτέ στοιχεία γι αυτές τις υιοθεσίες – πωλήσεις και πολλά από αυτά τα ζώα εξαφανίζονται. Έρχονται νέα ζώα και τα παλαιότερα κανείς δεν γνωρίζει τι έγιναν. Οι μεταφορείς κάνουν στάσεις σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, όπου θα φορτώσουν τα ζώα από το ένα όχημα στο άλλο. Ένα υψηλό ποσοστό των γατών και σκύλων πεθαίνουν στο δρόμο. Όσα φτάσουν στον προορισμό σας, τοποθετούνται στις φτωχές περιοχές. 
Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται συχνά σε αυτό το θέμα και η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να εκθέσει τις παράνομες αυτές πρακτικές και να σταματήσει το παράνομο εμπόριο. Δεν υπάρχουν νομικοί και θεσμικοί έλεγχοι του προσώπου που πωλεί τα αδέσποτα. Πάμπολλα αδέσποτα ζώα έρχονται ταυτόχρονα από τη Σερβία, τη Βοσνία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουκρανία, Ουγγαρία, τη Βόρεια Αφρική .... (On-line δεδομένα). Όλα τα αδέσποτα είναι σε τακτική βάση στη Γερμανία και στη συνέχεια, πωλούνται σε δικτυακές πύλες που προσφέρουν αγαθά προς πώληση μεσω διαφήμισης . Πρόκειται για κανονικό εμπόριο. Πάρτε ένα παράδειγμα: Περισσότερα από 700 σκυλιά μεταφέρονται (από το Civic Association Νις, Σερβία) και Animal Care International (Βιέννη) και μεταφέρονται στην Αυστρία για πώληση έναντι € 240 ανά σκύλο στο διαδίκτυο. Το συνολικό κέρδος είναι 170.000 ευρώ. Υπάρχει ένα επιχειρηματικό σχέδιο; ... ... ... ... Εντάξει. Πηγαίνοντας πίσω στο κύριο ερώτημα: «Εάν αγοράσετε 100.000 έως 200.000 αδέσποτα σκυλιά ανά έτος ; Ποιος τα χρειάζεται " ... .. Δεν υπάρχουν απαντήσεις τρίτων . Ένα πράγμα είναι σίγουρο! Ούτε η Γερμανία ούτε η Αυστρία μπορεί να "φιλοξενήσει" τη μεγάλη ποσότητα των ξένων ζώων. Υπάρχει ένα σχέδιο πίσω από αυτό; Ναι. Αυτό δεν είναι μια απλή παρορμητική διάθεση για διεθνή υιοθεσία των ζώων σε οικογένειες… Δεν γίνεται… Μιλάμε για χιλιάδες αδέσποτα ζώα . Είναι μια εμπορική δραστηριότητα, η οποία δεν ελέγχεται από το κράτος, οπότε τα αδέσποτα δεν έχουν νομική προστασία. Πρόσφατα, το διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε τρεις καταγγελίες των οργανώσεων "καλής μεταχείρισης των ζώων και τις χαρακτήρισε ως μετακινήσεις και διαδικασίες εμπορικού χαρακτήρα. "Ποιος αγοράζει χιλιάδες αδέσποτα;" Τι συνέβη σε εκείνα που δεν είχαν πωληθεί; Πού είναι; Προϊόντα επιχειρηματιών απούλητα… Πρόκειται για απάτη και για παραβιάσεις του νόμου για την προστασία και τη μεταφορά των ζώων. Η ευθύνη για τον έλεγχο των μεταφορών των αδέσποτων ανήκουν στις αρμόδιες αρχές όλων των χωρών που εμπλέκονται στις μεταφορές. Αναφέρεται , μεταξύ άλλων, πως είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως υπάρχουν ακτιβιστές και ομάδες προστασίας ζώων που ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τα ζώα και τα στέλνουν στο εξωτερικό για να περάσουν κάποια χρόνια κλεισμένα μέσα σε γερμανικά κυνοκομεία. Στην Κροατία μάλιστα η ομάδα που μεταφέρει τα αδέσποτα μαζικά στη Γερμανία συνεργάζεται με το Υπουργείο Γεωργίας της Κροατίας και δεν είναι μυστικό, αλλά κανείς δεν κάνει ποτέ ερωτήσεις… Την ίδια ερώτηση μπορούν να απευθύνουν όλοι σε όσες χώρες εξάγουν αδέσποτα ζώα παράνομα , όπως είναι η Ιταλία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Βοσνία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κύπρος κ.λπ….. Το ερώτημα παραμένει: «Πού είναι οι χιλιάδες σκύλοι και γάτες ; Όλα αυτά τα ζώα που έχουν νόμιμα και παράνομα μεταφερθεί από τις γερμανικές οργανώσεις προστασίας των ζώων στη Γερμανία, έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνος. Γιατί δεν υπάρχει κανένα αρχείο για τα ζώα ; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι (οργανισμοί) για τις μεταφορές ;
Μεταφέρθηκαν – βάσει κάποιων στοιχείων - 400.000 σκυλιά σε ένα χρόνο από την Ιταλία στη Γερμανία και εκατοντάδες χιλιάδες συνεχίζουν χρόνια τώρα να μεταφέρονται από Ισπανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, από την Πολωνία και τη Ρουμανία και τη Βοσνία . κλπ. κλπ ... Πού είναι αυτά τα ζώα ; Κάθε χώρα ας αναλάβει τις ευθύνες της για τα αδέσποτα με παιδεία, με στειρώσεις και καλή οργάνωση και εντιμότητα. Το λαθρεμπόριο σε άλλες χώρες δεν αποτελεί λύση για τα αδέσποτα, παρά κερδοσκοπία και εμπόριο για ζώα που τελικά ως επί το πλείστον εξαφανίζονται … [Σημείωση :του εκδότη : Σε αυτό το σημείο, το αρχικό κείμενο ακολουθείται από έναν μακρύ κατάλογο των ζώων και των οργανώσεων προστασίας ζώων, των ονομάτων κ.λπ. και ο εκδότης δεν τα δημοσιεύει για νομικούς λόγους. Τα στοιχεία είναι στο αρχικό κείμενο, ορατό στο Facebook.]

Ας σημειωθεί ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2012 στο ΕΚ με θέμα την κακοποίηση των ζώων και ειδικότερα τα αδέσποτα ζώα, υπήρξε αίτηση του Rumi Becker από τη Γερμανία, με τη συλλογή 157.000 υπογραφών και την επιδίωξη για δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κάρμεν Αρσέν εκ μέρους της Φωνής των Ζώων της Σερβίας (SAV) ζήτησε την ουσιαστική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα θέματα κακοποιήσεων και εκμετάλλευσης των αδέσποτων ζώων στα κράτη μέλη της. Ωστόσο , ο Καρμέν Αρσέν δήλωσε πως οι κυβερνήσεις των κρατών μελών δεν επιθυμούν τη συμμετοχή της ΕΕ στη διαχείριση των σκύλων, παράλογο από κάποια μεριά, αν σκεφτεί κανείς το σχέδιο περιλαμβάνει την κατανομή των κονδυλίων της ΕΕ για τη διαχείριση των ζώων . Ο λόγος είναι πολύ προφανής . Τα κράτη μέλη δεν επιθυμούν τη συμμετοχή και την εμπλοκή της ΕΕ, λόγω του ότι οι κυβερνήσεις τους δεν επιθυμούν να λύσουν το πρόβλημα. Αυτό θα σήμαινε το κλείσιμο των επιχειρήσεων που κερδοσκοπούν από τα αδέσποτα ζώα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΙΑ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΑΙΓΙΝΑ, ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΠΑΡΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ "ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΕΣ" ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΞΩ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΙΛΕΣ ΜΕ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΖΙΠ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΔΟΕ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ) ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ. ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΟ ...ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που φοβούνται οι Γερμανοί για να στέλνουν αδέσποτα από εδώ και αλλού μέσω τουριστών συνεχίζεται και δείτε :


Απίστευτο κι όμως συμβαίνει και αυτό! Τουρίστες που παραθερίζουν στο νησί της Ρόδου κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να πάρουν μαζί τους στην χώρα τους αδέσποτα σκυλιά….

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πρόκειται για κάποιες "μεμονωμένες περιπτώσεις", αλλά για δεκάδες "υιοθεσίες" σκυλιών που σημειώνονται! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τα «πρωτεία» κατέχουν Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι δείχνουν την υπερβολική αγάπη που τρέφουν προς τα ζώα!

Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ρόδο, σύμφωνα με το οποίο, ζευγάρι τουριστών αναγκάστηκε να παραμείνει στο νησί μας περισσότερες ημέρες απ΄ ότι αρχικά είχε αποφασίσει, προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία... «υιοθέτησης» του σκυλιού που επέλεξε και φυσικά της μεταφοράς του ζώου στην πατρίδα τους!..

Όσο για το ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται;

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού απευθυνθούν σε μια Φιλοζωική Οργάνωση της Ρόδου για «βοήθεια», προμηθεύονται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και στη συνέχεια, εκδίδεται και το διαβατήριο για να μπορεί το ζώο να περάσει από έλεγχο στο αεροδρόμιο έχοντας μαζί του όλα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα!

Πηγή: rodosinfonews

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες κυρίες ανακάλυψαν εύκολο τρόπο να βγάζουν χρήματα και τριγυρνάνε μαζεύουντας αδέσποτα για να τα πακετάρουν και να τα στείλουν στη Γερμανία :

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Ισχυρίζονται ότι σώζουν τα αδέσποτα, αλλά ... τα εξαφανίζουν
Εκ μέρους του Κυνοκομείου Ηρακλείου γνωστοποιήθηκε ότι γυναίκες που κυκλοφορούν αναζητώντας αδέσποτα ζώα, ουδέποτε έχουν μεταφέρει στο κυνοκομείο κάποιο ζώο. Αντιθέτως, στο πέρασμά τους, τα ζώα ... εξαφανίζονται!
Ενημερώθηκε: 08.08.2012 // 22:06

Δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους την κατάληξη των αδέσποτων ζώων που στο πέρασμα κάποιων γυναικών από γειτονιές του Ηρακλείου, αυτά ... εξαφανίζονται!

Σύμπτωση; Τα ζωάκια χάνονται από "προσώπου γης", αφότου οι γυναίκες έχουν εμφανιστεί στις γειτονιές, ρωτώντας αν υπάρχουν αδέσποτα, τα οποία ισχυρίζονται ότι διασώζουν και μεταφέρουν στο Κυνοκομείο Ηρακλείου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κυνοκομείο, οι γυναίκες αυτές ουδεμία σχέση έχουν με το Κυνοκομείο, ούτε ποτέ έχουν μεταφέρει ζωάκια εκεί, ενώ κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει, πώς είναι δυνατόν να ... ανοίγει η γη και να καταπίνει αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα...

creative.gr

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...


Γερμανία: Σε άνθηση οι οίκοι ανοχής με ζώα!

Υπογραφές μαζεύουν οι φιλόζωοι για να διαμαρτυρηθούν στο αρμόδιο Γερμανικό Υπουργείο για την αυξανόμενη σεξουαλική κακοποίηση των ζώων αφού σύμφωνα με υπάλληλο προστασίας ζώων της χώρας όλο και πιο πολλοί οίκοι ανοχής ανοίγουν στη Γερμανία!

Το πορνό με ζώα είναι παράνομο αλλά όχι και το να κάνεις σεξ με ζώα, στη Γερμανία, όπως αναφέρει η ζωόφιλη σε συνέντευξη της σε Γερμανική εφημερίδα. Οι νόμοι δεν προβλέπουν για παρέμβαση της αστυνομίας και πρέπει να αλλάξουν.

Οι νόμοι της Γερμανίας για τα ζώα δημιουργήθηκαν το 1969 και αναμένεται σύντομα να ανανεωθούν.

adespoto.gr

Ανώνυμος είπε...

σας βριζανε ολους εσας κ σας ελεγαν τρελους ...
τωρα που τα λενε οι ιδιοι οι γερμανοι και για πολλοστη φορα, μουγκα στη στρουγκα οι ελληναρες φιλοζωοι εμποροι αδεσποτων. οχι ζωα μας στη γερμανια , ηδη η γερμανικη μπιλντ πριν ενα μηνα εγραψε "η ελλαδα εχει αγονα βουνα, ξερες ελιεσ και αδεσποτα"
ηλιθιοι σε λιγο θα πουν πως τους τα πουλαμε και μας δινουν και εκει χρηματα και να σωζοντουσαν κιολα τα ερημα τα ζωα ; υπερ πιστεως πανε οπως και πολλα αδεσποτα που μαζευουν στη γερμανια. το απουλητο εμπορευμα , μου ειπε γερμανιδα φιλοζωη, παει σε διαφορες χρησεις και ο νοων νοητω...

πανος

Ανώνυμος είπε...

H λίστα που αναφέρει ο Γερμανός για εμπορικές μαζικές αποστολές ζώων στη Γερμανία κυρίως για το θέμα της Κροατίας είναι γραμμένη στο fb στη σελίδα του (sos abandoned pets)

Γράφει :
It started from Croatia and Italy (but also Serbia, Moldova, Ireland, India, Russia, Greece, Italy, Turkey, Romania, Hungary, Spain, Poland, Cyprus ....) all to Germany.!

1. For Croatia : Volker Fritzmeier, Tierschutzprojekt Kroatien e-V.-Drossel Weg 8; 15848 Rietz –Neuendorf
2. For Italy ; dr Roland Eichler - Photenhilfe Europa -Projekt der Photenhilfe Ungarn e.V.

3. Dolores Stanger, Lovran Association "Lunjo i Maza" (dogs and cats) – one of the first volunteers in Croatia who opened up the cooperation with the german Tierschutz organizations for mass transport to Germany

4. Mirna Buterin, a Croat with residence in Ausburg, Germany
Note: she was recently caught on the highway by the German police, her car overcrowded with dogs. With her there were a married couple „Rina“ from Zagreb

5, Monika Potočki, Zagreb Association Spirit

6. Krk, Association Felix

7. The Shelter of Benkovac, which was a cause of big dispute in the past year, closed in May 2011., - shifted to the company AS-EKO d.o.o. From Šibenik

7. Rijeka, Society for the Protection of Animals
Rijeka is a important factor in the sale of dogs abroad.
Allegedly some of the cars, with strays, halted on the Slovenian border were from Rijeka

8. VHS LIČ, Society of Citizens – sending dogs from Lič in unchecked locations in Italy

9. Shelter Friends Čakovec and Kathi Krebs,Tierwald-Ungarn e.V.Nellstr.10DE-54295 Trier
+49 0651 29592

11. Wida Pfeuffer, Novigrad – German who lives in Novigrad. Sells dogs over
Tierhilfe Istrien

12.Tierhilfe Kroatien, Daniela Denz , Bonn,
Tierhilfe kroatien Rijeka.

13.Caroline Lager, Wurzburg, Universitatsklinikum Wurzburg, Department of General Surgery,Germany i ekipa

14. Tierhilfe-Benkovac-Zadar.de

14.Animal Care International, Vienna, Austria
etc……

There are so many more names and many more organisations who never answered

Ανώνυμος είπε...

Παντού γίνονται αυτά μέχρι και στην Αμοργό, πιστέψτε το στην άκρη του Αιγαίου υπάρχουν "κυρίες" που μαζεύουν ζώα και τα στέλνουν έξω!